Vår historia!

 

Allt startade år 1953 med Walter Lundborg…

Det var året 1953 som Walter Lundborg startade det lokala bygg och fastighetsbolaget Walter Lundborg Byggnads AB. Walter var mycket involverad i många stora byggen inom Göteborg och Västra Götaland. Till en början var det fokus på att bygga bostäder av högsta kvalitet med trivsel i fokus.  

Efter många års byggen valde Walter att övergå från byggen till att enbart förvalta fastigheter vilket vi än i dag för vidare och fortsätter med. Det är till och med så att många utav de fastigheter vi idag förvaltar är byggda av Walter han själv, även om dessa bara utgör en bråkdel av alla hus han byggt.

Några utav de mer kända byggnader som Walter Lundborg Byggnads AB byggt är t.ex. Ica fokus huset vid Liseberg med parkeringshus, Chapmansgatan 12-16 och lägenhetskomplexen vid Mariaplan och Frölunda. Byggen sträckte sig längs med hela västkusten.

Vi är mycket måna om våra fastigheter och gör vårt bästa för att ta vara på det fina som Walter byggt upp.
 

 
20180219_145223.jpg

Chapmansgatan

Ett av våra hus som Walter byggde redan i slutet av 1960-talet. De första hyresgästerna flyttade in i början av 1970-talet och än idag har vi flertalet hyresgäster som bor kvar sen början. Under 2018 började vi med att renovera fasaderna och väntas vara klara 2019.